Na een succesvolle crowdfunding presenteerden Demian en Bregje op 12 maart 2020 het boek. In De Prijs van Mijn Koffie nemen Demian en Bregje je aan de hand van twaalf vragen mee langs de historie, de productie en de handel van/in koffie. Ook gaan ze, geholpen door experts uit alle schakels in de koffieketen, in op wat zou moeten veranderen om koffie een duurzame toekomst te bieden. Aan het woord komen onder andere Barend Boot (Boot Koffie), Meine van der Graaf (Wakuli Koffie), Menno Simons (Bocca), Maarten van Keulen (This Side Up Coffee) en Peter d’Angremond (Fair Trade). 

Nadenken over een duurzaamheid is belangrijk, vinden Demian en Bregje, want de toekomst van koffie is in gevaar. Koffieboeren staan als gevolg van droogte, te hoge temperaturen en verschuivende regenseizoenen en een historisch lage prijs – die in 2019 vaak niet eens de kosten voor koffieproductie konden dekken – voor forse uitdagingen. “Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die boeren helpen hun bedrijf toekomstbestendig te maken en daarmee ook de toekomst van onze dagelijkse kop koffie veilig te stellen”, stelt Demian. 

Demian en Bregje dagen je met De Prijs van Mijn Koffie uit om vragen te stellen over de herkomst van de koffie(s) die je dagelijks drinkt. Want alleen door vragen te stellen, krijg je antwoord op de vraag: wat is de échte prijs van mijn koffie?

De Prijs van Mijn Koffie kost zelf €29,95 en is te bestellen op:

De Prijs van Mijn Koffie
Demian van der Reijden en Bregje Deben
ISBN 9789082303148