Bregje Deben
Consultant
Consultant and project manager Sustainability SCA authorized trainer Author of the book: De Prijs van Mijn Koffie

“Als je iets wil behouden moet je ervan leren houden”.

Dit motto stamt nog uit de tijd dat Bregje als projectmanager werkte aan diverse cultureel erfgoedprojecten. Ze kwam er achter dat je een gebouw of product alleen kan beschermen als je het gehele verhaal erachter kent. Pas dan voel je verbondenheid. En dat geldt ook voor de koffie-industrie.

Vanaf 2017 verdiept Bregje zich de duurzame koffie handelsketen. Ze deelt haar kennis in het boek “De Prijs van Mijn Koffie” dat ze in 2020 samen met Demian van der Reijden heeft uitgegeven. Ook is ze SCA duurzaamheidstrainer op de Koffieschool. Wil jij je bedrijf verduurzamen of ben je op zoek naar advies over hoe je jullie duurzaamheidsactiviteiten het best kan communiceren, neem dan contact op met Bregje.

Joost Leopold
Consultant
Owner de Koffieschool Headmaster | Authorized SCA Trainer Barista, Brewing, Sensory

De liefde voor de koffie stamt al uit de tijd dat Joost studeerde.

Naast zijn studie als dramadocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, werkte Joost in de horeca. Voor thuis zocht hij ook altijd de lekkerste koffies uit. Na zijn studie kreeg Joost de kans om aan de slag te gaan als koffietrainer. Hij leerde alles over het product en de handel van Barend Boot (BOOT koffie) en over de werking van de espressomachine van Henk Langkemper (Espresso Service West). In 2010 opende Joost zijn eigen Koffieschool, waar hij nog steeds met heel veel passie en liefde zijn kennis en ervaring overbrengt op zijn studenten. Daarnaast biedt hij ook advies aan koffiebedrijven, voert hij kwaliteitscontroles uit, schrijft hij voor de Misset Horeca en is hij lid van de SCA Brewing commissie. Want joost is, zoals hij zelf zegt, ook nooit uitgeleerd. Als je iets van Joost wil leren, neem dan contact met hem op.